Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Με την κατά χιλιάδας συμμετοχή ο Πατραϊκός λαός απήντησε στην πρόκληση ότι «δεν είμαστε Ορθόδοξος Λαός» (ΦΩΤΟ)





Με την κατά χιλιάδας συμμετοχή τους οι Πατρινοί και όχι μόνο, κατά την τέλεση των Εγκωμίων προς την Παναγία μας, στο Μοναστήρι της στο Γηροκομειό την Κυριακή 13.8.2017, απήντησαν, ως με
νόημα ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος, στην πρόκληση ότι δεν είμαστε Ορθόδοξος Λαός και ότι δεν είμαστε οι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.

Οπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Πατρών: 
«Οι Πατρινοί αποδεικνύουν καθημερινώς μέσα από τον άρρηκτο πνευματικό σύνδεσμο με την Εκκλησία, ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι η πεμπτουσία του Λαού, είναι ζωή, ελευθερία, αγάπη, αγκαλιά ανοικτή για κάθε άνθρωπο αδιακρίτως φυλής και φύλου, γλώσσης, θρησκεύματος και γνώσεων. 
Ότι η Ορθοδοξία είναι προσφορά θυσιαστική για τον όποιο άλλο, αφού ο κάθε άνθρωπος είναι δημιουργημένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού. Οι Πατρινοί διαχρονικά, ως Έλληνες Ορθόδοξοι, βεβαιώνουν ότι η Ορθοδοξία είναι φως και πολιτισμός, αφού αυτή η πόλη και αυτός ο τόπος είναι η πύλη, το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσεως.

Η πόλη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου διακηρύττει απόψε, αλλά και πάντοτε, ότι η Ελλάδα ως χώρα και Λαός νοηματοδοτείται από την πίστη προς τον αληθινό Θεό και ότι μέσα από αυτή την πίστη βρήκε την δύναμη σε ώρες δύσκολες για το γένος να προσευχηθή, μπροστά στο εικόνισμα της Γηροκομήτισσας και ακολουθώντας την διδαχή και τα βήματα μεγάλων ηγετών, θρησκευτικών και όχι μόνο, όπως του λεβεντόψυχου Παλαιών Πατρών Γερμανού, να ανοίξη δρόμο εθνικής ελευθερίας και πολιτικής ανεξαρτησίας.

Καθώς σας βλέπω απόψε, να κατακλύζετε ασφυκτικά με την παρουσία σας, αυτό το Μοναστήρι με τα νειάτα μας να έχουν την πρωτιά, σκέπτομαι ότι αυτός ο τόπος δεν πρόκειται ποτέ να γονατίση μέσα από όποιες δυσκολίες και κατατρεγμούς, επιβολή μνημονίων και φόρων δυσβάστακτων πνευματικών και οικονομικών, γιατί έχει αδούλωτο φρόνημα και σταθερή και ακλόνητη πίστη στον Θεό.

Απευθύνομαι απόψε στην Παναγία χρησιμοποιώντας δύο λέξεις από λόγον του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού προς την Παναγία. 
Δύο λέξεις παρακλητικές. Δέξου Θεομήτορ τον ύμνον και την τιμήν και δίδου ημίν την υγείαν, την χάριν και τον φωτισμόν και την σωτηρίαν διά πρεσβειών Σου Αγίων. Αμήν».









ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

vimaorthodoxias.gr